Totalul afișărilor de pagină

luni, 14 noiembrie 2011

Turul Octombrie Mon Amour 2011 - partea 19 (Turul Cetatilor Dobrogene alaturi de ciclistii clubului Bike Pelican Tulcea)

Sir_Scorpion este un adevarat magician al cuvantului in rostire si pe deasupra este si plin de umor. Iar baiatul din dreapta, membru la Bike Pelican Tulcea, este fiu de preot cu o cultura generala dezvoltata si o fina educatie. Ma bucur mult ca am intalnit si astfel de oameni minunati.


Vine si ziua cea mare. Suntem in 15 octombrie. Dupa ce mancam micul dejun si Bogdan imi schimba camera, caci facusem pana pe ultimi km spre Tulcea in ziua precedenta, pornim la drum, pedalam pana la cel mai interesant monument din municipiu care este dedicat eroilor patriei si se afla pe o colina.


De aici se deschide o panorama superba asupra orasului.


Aici ne strangem vreo 30 de biciclisti, majoritatea membrii la clubul Bike Pelican Tulcea. Fac cunostinta cu dansii care ma primesc foarte bine. Super de calitate sunt "pelicanii".
Fac o poza impreuna cu Dorin cu care am o discutie agreabila.


Aici socializam si mai asteptam vreo 30minute apoi facem o poza de grup si suntem gata sa pornim in "Turul Cetatilor Dobrogene", editia a III - a.


Inainte de a porni la drum, Sorin, organizatorul evenimentului ne pune la curent despre asezarea greaca Aegyssus (sec VIII i.C) care se afla pe amplasamentul actual al municipiului Tulcea. In parcul de langa muzeul de istorie putem admira amfore superbe de pe vremea grecilor (nu stiu daca sunt originale s-ar putea sa fie copii, deci scuze de ignoranta).


Apoi ni se ia niste interviuri pt. Radio Romania Actualitati.


In sfarsit pornim la drum. Vremea este buna, dar putin cam racoroasa. Prima oprire o facem la Nufaru la ruinele cetatii Proslavita.


De aici incepe o zona cu cateva catarari interesante. Biciclistii se descurca bine, se pare ca sunt in forma si bine antrenati.


Sunt bucuros sa pedalez in premiera pe acest traseu spre Dunavatu de Sus. In sfarsit nu mai sunt singur si pedalez cu niste ciclisti deosebiti.


Bisericile din aceasta zona sunt foarte interesante.


Desi sunt un cicloturist preponderent solitar reusesc totusi sa ma integrez bine in pluton.


In drum spre Bestepe, la un moment dat putem intrezari superbul fluviu.


Peisajul este destul de arid si in apropiere de Mahmudia vedem niste dealuri interesante.


In Mahmudia gasim un loc ideal de baie, pacat ca suntem in octombrie.


Aici in Mahmudia infrastructura turistica este destul de buna. De aici se pot inchiria barci si ambarcatiuni si se poate ajunge in Delta. Gasim chiar si un restaurant luxos.


In continuare pedalam in amonte pe langa Bratul Sf. Gheorghe inca 2 km pana ajungem la locul unde la sfarsitul secolului I e.n, imparatul roman Vespasian a construit cetatea Salsovia pe locul unde exista deja o asezare geto-daca. De aici plecam la muzeul din Mahmudia care este gazduit de Scoala Generala din localitate.
Aici intalnim diverse obiecte rare: monezi vechi si obiecte de podoaba.


Bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza este si el prezent.


Putem observa si obiecte de ceramica si portelanuri.


De asemenea intalnim si bustul voievodului Mihai Viteazul, primul unificator al celor 3 principate romane.

Elena Roisen - Hai Dunarea mea!