Totalul afișărilor de pagină

marți, 5 ianuarie 2010

Stefan Iordache - un frate mai mare al sufletului meu

200km in 7h 54min cu Kona Sutra in noaptea de 23/24 dec 2009







Salut prieteni biciclisti,



Pe sfarsit de an m-am gandit sa mai inventez ceva demn de trecut in analele ciclismului romanesc. Astfel ca-n noaptea de 23-24 decembrie am reusit sa pedalez 200,30 km in 7h :54min, stabilind-umi un record personal pt pedalatul nocturn iarna. Voi face o scurta descriere a nebunaticei si insolitei cicloescapade nocturne asa cum apare pe cel mai important forum de ciclism din Romania www.ciclism.ro, unde va invit sa va inscrieti daca nu ati facut-o deja.



ora 23:36
Am pedalat deja 73 km in 2h:43min cu o medie de 26,75km/h pe o vreme cu vant puternic din fata si lateral stanga. A si ploauat cam 1h astfel ca 2 h am pedalat tot ud si cel mai rau cu picioarele ude in adidasii muiati.
De 3 ori deja am fost atacat de caini agresivi, era cat pe ce sa cad odata.
Pedalez in judetul Arad ca periodic sa ma pot intoarce acasa sa ma alimentez cu hrana si apa. Acum am facut o pauza de masa.
Voi continua sa pedalez toata noaptea si maine pana cad jos de oboseala.
Slava Domnului ca nu mai ploua dar carosabilul e ud si plin de balti.
Este doar un test de vointa.
Schimb hainele si am plecat.
Va salut ! Ne auzim mai tarziu!
Nu am timp sa raspund la mesajele voastre, scuze. O voi face mai tarziu.
Ciao si beti un vinisor fiert si pt mine prieteni!



ora 3: 38 AM
Tocmai am facut o noua pauza de masa acasa, am inghitit niste fructe, prajituri si un lapte.
Pana in prezent am pedalat 144km in 5h 33min pedalat efectiv cu o medie de 25,91km/h.
Vremea s-a mai racit , sunt 4 grade celsius, dar cel putin nu mai ploua, ba chiar m-am bucurat vreo 2 h si de prezenta stelelor, acum s-a innorat din nou.
Am tinut cont de sfatul lui Victor si am pedalat cu bocanci buni de data asta dar cam grei, ma cam dor articulatile la genunchiul stang ca am fortat tare avand un vant destul de stresant pe peste 70km.
Ma tot invart in jurul Ineului pe ruta Ineu-Cherelus-Ineu, Ineu- Barsa - Ineu (aici era sa ma rupa cainii si acum prefer sa merg spre Cherelus ca e mai sigur si trafic aprope zero, mai pedalez si pe ruta Ineu - Mocrea -Seleus -Ineu si bag si ture ale oraselului meu, o tura a Ineului are 5 sau 6,5km depinde pe unde o iau, sunt 2 variante. Sunt doar eu, cativa betivi la un non-stop care tot incearca sa ma corupa sa merg cu ei la baut cand trec pe langa birt, urland dupa mine ca sunt celebru aici: "Moga hai ca dau o votca, bere, vin " Eu le raspund: "scuze am devenit abstinent, cel putin astazi, ma lupt cu un record, pa!"
Sunt deja destul de obosit si sper sa nu adorm pe 2 roti, ma mai odihnesc putin si pornesc la drum din nou. Sunt in grafic.
Hai sa ne auzim cu bine peste cateva ore!



ora 7: 12 AM,
Am revenit acasa de cateva minute. Sunt stors de puteri ca o lamaie. Vantul constant m-a terminat psihic, a batut toata noaptea, iar jumate din km parcursi am avut vant din fata.

am pedalat 200,30km in 7h 54min, cu o medie de 25,35km si o maxima de 40,30km. am pedalat cu Kona Sutra 2008. Mi-am dar recordul la night riding pe timp de iarna. Cred ca asi putea sa mai fac 100km dar doar daca asi dormi cateva ore. Nu vreau sa mor de epuizare tocmai de Craciun.
A fost o nebunie frumoasa.
Nu l-am intalnit pe Santa Claus in schimb am facut un mic accident de broasca, adica un batrician gras mi-a sarit sub roata din fata, matelele lui s-au imprastiat pe carosabul pe un perimetru de 2 m. Alta aventura, era cat pe ce sa calc si o naparca, pe care am evitat-o in ultimul moment si am intrat intr-o halca de carne in descompunere dintr-o vulpe stropsita de un tir. Noroc ca am avut sistem de iluminare destul de bun atat pe fata si pw spate, un far cateye pe fata si un flicker pe spate si vesta reflectorizanta ca altfel la ora este probabil ca ma aflam printre victimele inconstientei in trafic.
Aceasta tura extrema a fost cel mai frumos cadou de Craciun pt mine.

Si astfel mi-am incheiat un an cicloturistic prolific in care am pedalat peste 17 000km in peste 200 zile pe 2 roti.
Traiasca cicloturismul!



La multi ani tuturor si la anul pedalati mai cu spor!




Claudiu MOGA