Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 30 septembrie 2009

300km in 11h 56 min cu Kona Sutra in 29 09 2009






Dragi prieteni,
ieri cu ocazia zilei de nastere a marelui Gabor Gyorgyi, cel mai mare ciclocatarator maghiar si bun prieten cu mine. Implinea varsta cristica. A avut si el un an cicloturistic remarcabil. Blogul sau in engleza e: CYCLING PAGES OF GABOR GYÖRGYI (scuze de dizertatie)
m-am gandit sa-l sarbatoresc intr-un mod deosebit adica doborandu-i recordul la capitolul cicloturism de rezistenta
si anume am reusit sa pedalez 300,35km in 11ore56minute de pedalat efectiv iar pauzele acumulate din timpul zilei abia au depasit o ora.
Am pedalat pe ruta Ineu- Seleus - Nadab- Chisineu Cris - Sintea Mare- Cermei - Chislaca - Belfir - Beius - Stei - Vascau - Varfuri - Gurahont - Bocsig ( de aici am mai pedalat pana la Rapsig si inapoi si Beliu si inapoi, caci trebuia sa-mi iasa 300km cat mi-am propus) apoi - Bocsig - Ineu.
Media orara a fost de 25,15km la ora si am avut cel putin 100 km de vant frontal si peste 100km din laterala. Viteza maxima 54,85km/h.
Am avut si multe pante si o catarare de 5 km serpentine(Dealul Mare 692m) intre Vascau si Varfuri , panta de 8% pe care am facut-o cu o medie de 16km/h. Dealul asta a venit dupa 183 de km pedalati, pana aici reusisem o medie de 27km/h.
Aceasta tura fantastica de rezistenta am facut-o cu superba si extraordinara bicicleta kona sutra 2008, care s-a comportat fantastic desigur avand si un rider demn de ea.
Acest tur il dedic generosului sponsor, d-m Mircea Florescu, sa traiasca 1000 de ani in pace si fericire si lui Gabor Gyorgyi, emblematica personalitate a ciclocatararii din Ungarie si bun prieten cu mine. Chiar azi mi-a trimis un emai cu multumiri si poze din ultimele sale ture in Alpi, ce le puteti vedea aici.
Picasa Web Albums - Gábor - 2009 Bicyclet...

Picasa Web Albums - Gábor - 2009 La Marmo...

Atasez si niste poze din incredibila tura facute de un turist pe Defileul Crisului Negru intre Soimi si Beius.
Traiasca cicloturismul si nu uitati sa va inscrieti la Challenge BIG daca iubiti ciclismul, muntele, sanatatea si starea de bine a dumneavoastra si mai ales nu uitati sa va iubiti tara!