Totalul afișărilor de pagină

vineri, 9 ianuarie 2009

Toamna se numara bobocii si catararile BIG 2008



Salut prieteni,

Am placerea sa va anunt cum mai stau lucrurile cu clubul international de cicloturism BIG Challenge unde avem deja 31 de romani.
Romania ocupa locul 18 din 28 de tari, ceea ce nu e rau pt inceput.
Le multumesc celor care au contribuit ca Romania sa fie putin mai bine vazuta in Occident din acest punct de vedere.
Felicitari celor care au urcat cateva catarari BIG in acest an dar ii felicit si pe cei care au reusit BIG-uri in trecut si sper din tot sufletul sa fiti motivati si sa urcati BIG-uri si pe viitor, macar cele 10 din tara noastra.
Anul acesta au urcat BIG-uri:

1) subsemnatul 8 BIG-uri in Romania, Ungaria, Slovacia, Bulgaria si Grecia
2) Pompei Rebreanu 8 BIG-uri in Romania
3) Marius Reghis 3 BIG-uri in Ungaria si Slovacia
4) Mihai Udvar 2 BIG-uri in Elvetia.
5) Sorin Untu 3 BIG-uri in Romania
6) Tiberiu Panainte 3 BIG-uri in Romania
7) Andrei Ozizu 1 BIG in Grecia
8) Andrei Neacsu 2 BIG-uri in Romania
9) Marius Andrianu 1 BIG in Romania
10) Andrei Harabagiu 1 BIG in Romania

Cam acestia sunt din ce am aflat, daca cumva mai sunt si alti care au urcat BIG-uri si inca nu le-au trecut pe site-ul clubului, imi cer scuze si-i rog sa le treaca repede.

Daca sunt si alti pasionati de cicloturism si ciclocatarare ce au urcat macar o catarare BIG ii rog sa se inscrie la acest club, ca nu au nimic de pierdut.
De asemenea, la anul pe perioada 2-6 iulie are loc reuniunea anuala a membrilor clubului in zona Bayern-Tyrol. Va fi un fel de cantonament cu multe catarari in Alpi, o splendoare si un prilej de cunoastere si schimb cultural. Eu sunt invitat si nu voi rata intalnirea. Asi fi foarte bucuros daca ar dori si alti romani sa ma insoteasca, va invit si sunteti bineveniti. Desigur ca eu personal voi merge pe bicicleta pana acolo, dar voi puteti lua si alt mijloc de transport, important e sa ne intalnim acolo sa fie si Romania mai bine reprezentata.
Ca sa mai vedeti cum stau lucrurile va invit sa accesati site-ul clubului la
http://www.challeng e-big.eu/
In caz ca linkul nu functioneaza( nu l-am mai incercat de mult) scrieti pe google numele presedintelui clubului: Daniel Gobert si aflati.

Numai bine prieteni, va doresc ture autumnale inefabile in continuare!
Cu prietenie,
Claudiu si nu uitati vreau sa mai vad niste membri romani la clubul BIG si fiti cicloactivi ca o viata avem

Al 5-lea tur al Romaniei pe 2 roti(iunie 2008)

















Salut prieteni!

Sper ca ati avut si veti mai avea ture cat mai placute si mai spectaculoase in vara asta.
Eu m-am intors de cateva zile dintr-un savuros tur de 3000km ce mi-a luat 41 de zile si s-a consumat in Romania si Bulgaria. Se pare ca turul european mi s-a amanat pe anul viitor, pe lipsa de fonduri. Ghinion, asadar si totusi cu 2 tururi majore nu pot sa zic ca am avut un sezon ratat; sunt destul de multumit; dar a fost mai rau ca anul trecut.

video Claudiu Moga

Oricum am trait momente magice in mandrul tur al scumpei noastre tari si pe splendidul litoral bulgaresc. Recunosc ca desi am pedalat pe un areal lung din Franta si pana in Grecia, cel mai bine si mai liber m-am simtit la eterna Vama Veche.
In acest tur am intalnit oameni fantastici, printre care si unul dintre cei mai importanti cicloturisti ai lumii in persoana ciclonomadului canadian Benoit Tousignant, pe care l-am intalnit si am avut ocazia sa discut si sa pedalez langa Balcik, in Bulgaria. In momentul de fata face turul lumii pe bicicleta: 40 000 km in 520 de zile. I-am promis solemn, ca-l voi urma si-n 10 ani voi ajunge si eu la perforfanta sa.

Am avut si necazuri: multe ploi, infectie la o gingie de am pedalat 3 zile cu antibiotice, la Sinaia am fost jefuit de 90 RON, toti banii ce-i aveam in portofel. Noroc ca mai aveam bani pe card. In Bulgaria la celebra statiune Golden Sands am reusit performanta sa ma imprietenesc cu un homosexual care a incercat sa ma imbete sa ma indoape, mi-a oferit cazare si apoi a sarit sa ma violeze de a pus-o bietul om ca mi-am intrat in draci si era sa-l rup in bataie. Langa Albena am ramas fara bani, caci cardul meu nu functiona la bancomatele lor iar seara pe la 12 cand cu greu am gasit un loc langa drum sa-mi pun cortul am calcat intr-un spine enorm de am pierdut o groaza de sange.

De cateva ori am cazut lat in crize de extenuare ( pesemne ca am inceput sa imbatranesc: au fost deja aproape 100 000 km pe 2 roti si incep sa ma resimt) La unul din aceste popasuri fortate de catre organismul slabit de caniciula si de efort, la umbra unui nuc batran in jud.Dambovita mi-am compus si imnul meu al ciclotrubadurului singuratic Pantani Charpatycus care va deveni slagar daca ajung celebru. Cateva versuri( e in limba franceza) :

Le cyclotrubadour

Je suis un cyclotrubadour
Et Toute ma vie sur mon velo
Cherchant la paix, cherchant l'amour
Je reste un cyclotrubadour
Epris toujours de la nature
De mon pays
De mon Dieu
Et puis ensuite de mon ami

Acest cantecel il voi dedica lui Geobatesaua, sotiei sale Elena si printisorului delicat Iancu, fabulosul lor fiu care sper sa ne calce pe urme si care speram sa se bucure si de o infrastructura si de o mentalitate " bike friendly" caci are timp mititelul. Am avut marea bucurie sa-i intalnesc langa Abrud. A fost de mare exceptie, si le multumesc frumos, m-au si ajutat financiar tocmai intr-un moment cand ramasesem cam falit pe sfarsitul turului, defapt in ziua nr 40. Ii multumesc de asemenea si lui Cristi Mazilu de la Tourism Explorer din Brasov care m-a ajutat si el financiar.

Am mai pus niste poze pe Flickr si filme pe You Tube. Cei interesati sunt rugati sa apese pe Google:

claudiumoga's photostream
you tube - Claudiu Moga

Sa ne auzim sanatosi prieteni, eventual daca aveti nevoie de traduceri puteti apela cu incredere la mine ca mi-am reluat activitatea de traducator, trebuie si eu sa supravietuiesc si sa strang bani de urmatoarea expeditie.
Cu prietenie,
Claudiu

recomandari de la oameni de seama si prieteni


Pe Claudiu l-am intalnit prima data intr-un reportaj tv. care facea cunoscuta pasiunea lui pentru mersul pe bicicleta.Apoi am aflat de realizarile lui nationale si internationale care nu sunt putine.De asemnea a deschis lista si pentru alti conationali ca prim roman inscris intr-un club international de ciclocataratori http://www.challenge-big.eu/ . Personal inca nu-l cunosc, dar din discutiile purtate cu el pe diferite forumuri vad in el o persana care chiar in situatii dificile are puterea de a exalta. Unii dintre colegii de discutii spun despre el ca uneori este excesiv de exuberant.Personal cred ca asta vine din dorinta lui sincera de a se autodepasi. Abia astept sa-l am partener la drum, pentru ca mi-am propus ca in vara asta incepand cu 1 Iunie sa facem impreuna primii 3000 Km din minunatul sau proiect.Cred ca l-as fi insotit pe tot parcursul numai ca timpul meu liber este limitat.
Asa-l stiu eu pe Claudiu si cu siguranta, ca ardelean ce is dupa ce o sa-l intilnesc imaginea mea despre el fa fi definitivata.
Cu respect, Pompei Rebreanu.

Buna ziua,

Cu toate ca nu il cunosc personal pe Claudiu Moga, as dori sa il sustin prin acest mesaj in calatoria lui pe doua roti pe care intentioneaza sa o faca prin Europa.
Din corespondenta lui de pe lista Bate Saua reiese ca este un om entuziast si hotarat, cu realizari interesante in domeniul cicloturismului.
Campania lui de popularizare a calatoriilor lungi pe bicicleta are o nota pozitiva in comunitatea biciclistilor in ciuda faptului ca exista si voci critice, mai degraba la adresa personalitatii lui Claudiu, care trebuie sa recunoastem nu este un om obisnuit. Eu sper ca mai multi tineri sa-i urmeze exemplul, sa indrageasca sportul pe doua roti si sa aiba sansa de a cunoaste Europa si chiar tari de pe alte continente... din perspectiva celui care a parcurs drumurile doar prin forta locomotorie proprie.
Dezvoltarea cicloturismului in tara noastra are o sansa de a fi parte importanta a turismului. Urmaresc fenomenul din 1995 si ma bucur sa constat o crestere a numarului celor pasionati de cicloturism si sport si sper ca multi cicloturisti straini ne vor vizita tara dar si multi romani vor calatori cu bicicleta peste hotare.

Apreciez faptul ca oameni ca dumneavoastra ati ales sa sprijiniti aceasta miscare, in general si actiunile lui Claudiu, in particular.

Va multumesc in numele pasionatilor de cicloturism si... de ce nu... va invit si pe dumneavoastra la o excursie cu bicicleta.

Cu stima,

Carol Varga
referent
Fundatia EnduRoMania
telefon: 0356 102815
telefon/fax: 0256 491565
mobil: 0723 305179

Hi,

I am François Candau from France, member of the Leading Comity of Normandy League of French Cyclotourism Federation,
I also lead the Promotion Group of the European Challenge of Cyclo Climber in which Claudiu is the official correspondant for Romania.
See http://www.challenge-big.eu/comity.htm
Claudiu is a VIP for BIG Challenge being the first Romanian member and having realized very long tours all over European mountains.

Best Regards
François Candau

Desi nu l-am cunoscut personal, ci l-am cunoscut prin intermediul
unei corespondente relativ sustinute prin email, consider ca Claudiu
da dovada de calitati absolut necesare succesului in ceea ce intreprinde:
- este pasionat de cicloturism, o noua disciplina in avant (din cauze
de ecoturism, sport, etc.)
- se antreneaza cu seriozitate si conseventa pentru performante de exceptie,
- are deja la activ performante de exceptie, fapt pe care il poate
demonstra prin fotografii si filme,
- are legaturi cu ciclisti de reputatie din strainatate, care il
recomanda si ei
- respecta angajamentele luate fata de sponsori: noi, de pilda, care
i-am oferit o suma mica pentru a-l sustine, i-am cerut documente
doveditoare, un mic contract de sponsorizare, care toate ne-au fost
livrate la timpul promis, in forma clara, convingatoare
- vrea sa extinda disciplina de cicloturism in Romania, ceea ce
inseamna ca va oferi si mai multa vizibilitate sponsorului
- nu se da batut, stie ca punand in legatura sponsorii le ofera
acestora siguranta ca iau o decizie buna: daca noi l-am sponsorizat,
am avut motive, deci nu ne inselam, nu luam o decizie gresita, etc., etc.
Deci vi-l recomand pentru sustinere si sper sa auzim despre
performantele lui si in viitor!
Cu bine,
Lidia Bradley
The Aspera Foundation
www.memoria.ro
www.aviatori.ro
www.aspera.ro
contact@aspera.ro

Bonsoir Madame

Claudiu MOGA,que je connais depuis 2001,m'a demandé de vous parler de sa passion:le cyclotourisme.
Moi-même,cyclotouriste depuis 25 années,j'ai co-fondé un club de cyclotourisme"les cyclos du Semnoz".J'ai ainsi participé à de très nombreux raids tels que:SEYNOD-INEU(1600km),SEYNOD-MALGRAT DE MAR ESPAGNE(1000km),PARIS-BREST-PARIS(1256km),BORDEAUX-PARIS(600km)......
Je suis également membre de l'association internationale"le club des 100 cols".
J'ai eu l'occasion de rouler avec Claudiu en 2001 entre la HONGRIE et INEU,ainsi qu' en 2007,où il était venu en FRANCE,réaliser quelques cols des Alpes.
Ce garçon passionné par ce sport difficile,volontaire, a déjà réalisé de nombreux périples,de véritables exploits,compte tenu du peu de moyens dont il dispose.
Son projet de tour d'Europe,mérite d'être soutenu,afin qu'il soit l'ambassadeur sportif de la ROUMANIE qui vient d'entrer dans l'Europe.
Merci pour ce que vous pourrez faire afin d'aider ce garçon très méritant.
René BOISSIER
31 rue des trois soeurs 74600 SEYNOD FRANCE
e-mail:boissier.rene@wanadoo.fr

Buna ziua, ma numesc Mircea Baba si sunt un proaspat absolvent al facultatii de Electrotehnica Timisoara si un mare pasionat al bicicletei atat de sosea cat si al MTB-ului. Am participat la concursuri si diferite intreceri cel mai recent fiind concursul international de aventura Carpathian Adventure 2007 care a avut loc in Muntii Retezat ( http://ca7.webnova.ro/ , http://www.carpathianadventure.ro ).
Pe Claudiu Moga il cunosc de o bucata buna de timp dat fiind faptul ca locuim foarte aproape (cca. 35 KM) unul de celalalt. Claudiu este un impatimit al cicloturismului el pedaland de multa vreme prin tara si mai recent si in afara tarii. Anul trecut a facut un tur magnific prin Europa pe care pot sa zic ca l-am trait si eu prin intermediul inregistrarilor facute de Claudiu. A fost minunat.
Pe Claudiu il recomand ca fiind cea mai potrivita persoana pentru a realiza acest fabulos tur pe care l-ati planuit pentru anul acesta si sunt convins ca il va duce la bun sfarsit indiferent de greutatile pe care le va intampina in lunga sa calatorie.
De asemenea cu drag l-as insotii in marea aventura dar din pacate timpul nu imi permite.
Ii doresc toate cele bune si sper ca dumneavoastra si alti oameni cu potential sa-l sprijiniti si sa-l ajutati cu echipamentul necesar realizarii frumosului vis.

Good morning,
I’m Daniel Gobert, president of the european challenge called B.I.G, with nearly 1.000 members and giving the ability to climb all along one’s life the 1.000 best climbs with the bike in Europe.
Our first and best romanian cyclist is called Claudiu Moga.
Claudiu has a lot of courage for travelling last year in western Alps and italian mountains with a loud bike and we’re plenty of admiration about him.
He made many romanian translations in our international official website, whose URL is written down my name here down.
He is for sure the deleguee of Romanian cycleclimbers in Europe and is someone important for our activity.
He is worth of pain and you can be sure of his passion and of the good image that he gives of your country in our cycling world.

Best regards.

Daniel Gobert, B.I.G’s president
"C'est dans ses rêves que l'on est grand.
It's in our dreams that we are great (Oli.f)"
New website B.I.G : http://www.challenge-big.eu/

Numele meu este Marius Reghis, va scriu acest mesaj pentru a-l sustine in proiectul sau si pentru a va spune cateva cuvinte despre prietenul meu Claudiu Mo ga.
Pe Claudiu il cunosc practic de o viata, este cel mai vechi prieten al meu, cunoscandu-ne de pe la varsta de trei-patru ani, si ma consider in masura sa va scriu cateva randuri despre el.
Claudiu este un baiat deosebit, cu un suflet mare, avand multe valori morale si spirituale, dar si profesionale.
In mod ind iscutabil cea mai mare pasiune a lui Claudiu este ciclismul, mai exact cicloturismul, pot spune ca pentru el este pasiunea vietii si cred cu tarie ca are toate cali tatile necesare pentru a realiza acest tur dificil.
Asa cum am spus, il recomanda valorile sale individuale, cunostintele sale legate de cultura, geografie, limbi straine si nu in ultimul rand posibilitatile si conditia fizica. Drept dovada stau toate tururile facute pana in present si miile de kilometrii facuti pe bicicleta atat in tara cat si in strainatate.
Personal nici nu ma pot gandi la cineva mai in masura sa realizeze acest proiect, sau sa merite mai mult sa obtina o sponsorizare pentru ca acest lucru sa devina posibil. Am avut si eu placerea sa pedalez cu Claudiu la inceput, atunci cand isi descoperea pasiunea, i-am ur marit evolutia, am vizionat impreuna cu placere materialele filmate de el prin europa si prin tara si cred ca aceasta campanie i se potriveste perfect. Claudiu chiar crede in aceste valori promovate de aceasta campanie campanie (miscare, ecologism etc) si sunt sigur ca se va descurca de minune.
In concluzie cred cu tarie ca prietenul meu ar fi cel mai in masura sa fie ales pentru aceasta campanie prin Europa.
Pentru a confirma cele scrise mai sus sau pentru orice alte informatii suplimentare va stau la dispozitie oricand, pe e-mail:
mariusr78@yahoo.com (personal)
marius_reghis@salomon_sports.com (servici)
sau direct pe mobilul personal 0721411313

Va multumesc,
Cu respect
Marius Reghis

Buna ziua, sunt website managerul Xbikers (www.xbikers.ro) si Director IT al Companiei Puls Media Network. Pe Claudiu Moga nu am reusit sa-l cunosc personal, din pacate. Am dat de el pe internet si m-am oferit sa-i public povestea, oferindu-i sprijin media in domeniul bicicletelor. Domeniu de care este indragostit asa cum se poate vedea si din stirile de pe acasa tv. Ne-a mai ajutat si cu traducerea de materiale pentru Asociatia BateSaua si Federatia Biciclistilor. Este licentiat in limbi straine si un om serios.
Numai cuvinte buna am la adresa lui .
--
..::i'm mad...i'm evil...i'm --> ADRENALIN POWERED !! ::..
www.xbikers.ro

Un calduros indemn prietenilor mei ciclisti





Dragii mei, dati-mi voie sa felicit pe toti minunati romanasi care si-au gasit pasiunea in cicloturism, aceasta superba indeletnicire care -ti acorda privilegiul de a cunoaste natura de a-ti explora limitele si de a lega prietenie cu semenii, cu muntele si cu Dumnezeu.
Dumnezeu sa va binecuvinteze dragii mei si dragele mele oriunde ati fi voi.
Cicloturismul poate fi un liant, o punte intre suflete, o dibace intalnire cu fericirea launtrica.

In al doilea rand imi cer scuze caci cateodata sunt cuprins de pusee interioare grandomane si sunt cam laudaros cateodata, sa-mi fie iertat." Sono un peccatore!"

Tin sa felicit si pe noi romani ce s-au inscris in clubul BIG (http://www.challenge-big.eu/), e de bun augur. Bun venit frati intru pasiune!
Tin sa precizez ca sunt singur roman la ora actuala coleg cu Gilberto Simoni, Claudio Chiappuci si Aldo Moser. Adica sunt singurul roman membru inscris la clubul Unione Internationale dei Cicloscalatori (UIC). Mi-am facut deja prieteni minunati acolo care m-au invitat deja la ei. Ciclocataratorii sunt niste oameni de toata isprava. Va invit prieteni sa va inscrieti si voi.

Deasemenea daca cineva dintre voi vrea sa mi-o traga, pardon de expresie, adica sa mi-o ia inainte, are acum sansa. Inca 1 prestigios club de cicloturism CCC (Club des cents cols -Franta) abia asteapta sa se inscrie si primul roman la ei in club.

De ce e bine sa ne inscriem in astfel de cluburi, cred ca puteti intui. In primul rand vor veni tot mai multi cicloturisti straini in Romania, strainii vor capata mai multa incredere sa ne viziteze. Se vor lega prietenii si legaturi internationale iar noi cicloturistii romani vom face ture in Europa.
Pt inscrierea la CCC e mai greu, trebuie sa aveti in palmares cel putin 100 pasuri pe drumuri modernizate, dintre care 5 sa fie peste 2000m. Pt UIC e mai usor, oricine a urcat pe bicicleta macar un pas de 2000 m se poate inscrie. Deci la noi, cicloturistii romani care au Transfagaranul in palmares sunt eligibili pt UIC.
Cu ocazia asta vreau sa intreb daca avem printre voi un cicloturist cu peste 100 pasuri la activ, as fi curios.
Eu nu mai vreau sa ma laud, dar in 10 ani de cicloturism si circa 100 000km parcursi pe 2 roti, nu stiu cate pasuri am facut oricum peste 100.
Creste-n mine inima cand vad ca incepe sa se dezvolte cicloturismul In Romania.

De asemenea vreau sa rog fetele, domnisoarele si doamnele sa aiba curaj, sa se apuce de bicicleta si vor cunoaste fericirea in sanul naturii in compania iubitilor, etc. Sa nu aberez, sa dati cu oua clocite scumpe domnite dupa mine.

In plus as dori ca cei care sau inscris la clubul BIG sa-mi scrie un mesaj sa putem lua legatura. Oricine pasionat de biciclete poate sa-mi scrie si voi vi incantat.

Doamne ajuta! Sanatate maxima si succese nebanuite!
Cu maxima amicitie si cordialitate excesiva,
al vostru bizar criticat si laudat, contraversatul si cicloversatul

Claudiu Moga